Jon Gunnar Henriksen

Fotografering har vært en del av virksomheten siden vi startet eget firma (Henriksen & Røste data AS) i 1986. Til å begynne med ble foto benyttet til multimediapresentasjoner og etter hvert til illustrasjoner på websider, sosiale medier og annen reklame.

Reiseliv, utbyggere av hyttefelt og Gausdal kommune har vært viktige kundegrupper for oss. I den forbindelse har jeg fotografert mye natur og aktiviteter i området i og omkring Gausdal.

I tillegg til oppdragsfotografering har jeg fotografert en del bilder beregnet på utsmykning. Dette har vært en del av virksomheten i over 20 år.

 

I 2007 og 2008 fotograferte jeg motiver med utgangspunkt i gamle bilder tatt av Anders Beer Wilse. Resultatet var en til fotoutstilling på Aulestad Bjørnstjerne Biørnsons hjem i 2008. Bok (utstillingskatalog) og alt materiell til utstillingen «Endringer – I Wilses fotospor i Gausdal» ble produsert i samarbeid med Ingrid Søberg Henriksen, Bente Forberg og Anders Ole Hauglid.

Utstillingen «Det gode liv» ble vist på Aulestad sommeren 2013 og jeg leverte alt foto-/videomateriell til prosjektet «Kom til Gausdal» (2012-2016) bestående av 27 videoer på YouTube og bok med fotografier fra Gausdal.

Sommeren 2021 var jeg med på sommerutstillingen på Myresetra på Skei. Her viste jeg blant annet vintermotiv fra Skeikampen og fjellområdet omkring.

Ut over dette har han blant annet levert bilder til forskjellige utsmykninger og stilt ut bilder på Gausdal Næringstorg og i egne lokaler. 

For mer informasjon om eget firma se www.hrdata.no.

Galleri 

I våre kontorlokaler (Henriksen & Røste data AS) har jeg etablert et galleri hvor jeg stiller ut fotografier for salg. 

Under Salg av foto/Priser har jeg en detaljert oversikt over ferdig innrammede bilder og bilder på aluminium som er utstilt i galleriet i Follebu.

I Fotoalbum presenterer jeg et større utvalg av mine bilder. 

 

Jon Gunnar Henriksen